Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Vidove Reklami Internet

Кои са основните видове реклама в интернет

Рекламата в интернет предлага богато разнообразие от възможности за развитието на бизнеса. В сравнение с всички останали канали за реклама, тук инвестицията е значително по­ниска, а резултатите – далеч по­задоволителни.

Онлайн рекламата предполага таргетиране на аудиторията, което означава, че посланието достига до правилните хора. Този начин на реклама позволява обратна връзка с потребителите и много точно измерване на резултатите от вложените средства и усилия.

Ето кратка информация за най­често използваните начини за реклама в интернет!

 

„Уеб банери“

Изображения, които публикувате в избрани от вас сайтове и които са таргетирани към точно определени целеви групи. При банерите има точно определен стандарт за размери, който се измерва в пиксели.

В случай, че потребителите се заинтересоват и кликнат върху банера, те биват прехвърлени към вашия сайт. Така могат да получат повече информация за дейността на фирмата ви, продуктите или услугите ви.

Добрият дизайн на банерите и атрактивното послание са ключови фактори за привличане интереса на потребителите в динамичната онлайн среда.
Банерната реклама не бива да кара потребителите да чакат дълго за зареждането на информацията.

 

„E­mail“

Евтин и удобен канал за връзка с клиентите и партньорите ви, който позволява работа с няколко групи хора едновременно, независимо от това къде се намират те. Тук имайте предвид, че темата (Subject) на писмото ви трябва да звучи интересно и да конкретизира идеята ви. В противен случай, човекът насреща може да изтрие писмото, без изобщо да го отвори.

 

„E­mail footer“

Рекламно съобщение, което се поставя в края на всеки и­мейл, който изпращате.

 

„Pop­up реклами“

Изскачащи прозорци, които се отварят всеки път при отварянето на страницата, без значение дали потребителят е пожелал да види рекламата.

 

„Платени публикации“

Публикуване на платени рекламни публикации в избрани от вас сайтове, които промотират продуктите/услугите ви, информация за вашия бранд и/или дейността на компанията ви. Тези публикации могат да бъдат под различна форма – статии, интервюта, новини и др.

 

„Анимирана реклама“

Една от най­скъпите видове реклама, под формата на анимация със звук, която заема цялата страница или част от нея.

 

„Рекламно каре“

Рекламно пространство, в което можете да поставите кратка обява, снимка на фирменото си лого и др.

 

„Реклама в Google“

Един от най­печелившите и най­често използвани видове реклама в интернет. Тук трябва да съобразите рекламното съобщение с определени ключови думи, които разбира се трябва да съответ на онова, което предлагате.

 

„Игри и конкурси“

Забавни онлайн рекламни кампании под формата на игри и конкурси, които обикновено се осъществяват в социалните медии.