Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Sazdavane Virusna Reklama Internet

Двете най-важни правила за създаване на вирусна видео реклама в интернет

Каква е рецептата за създаване на добро продуктово уеб видео? Отговорът е, че няма такава. Като изключим чисто техническата част, може да се каже, че всичко е строго индивидуално и зависи от множество различни фактори.
Все пак обаче, вирусното видео за уеб има някои специфики, които задължително трябва да вземете предвид, ако сте решили да опитате с този тип реклама.

Онова, което работи в телевизионните реклами, не важи за продуктовото вирусно видео за уеб. Много рекламисти са изпадали в сложната ситуация да убеждават клиента, че най-добре е компанията и логото да се споменават накрая на видеото, че продуктите или услугите не бива да се натрапват и т.н.
Разбира се, всичко зависи от конкретната цел, но що се отнася до съдържанието, е много важно то да не отегчава и не просто да изрежда.

И така, ето кои са основните моменти в създаването на видео съдържание, което да въздейства!

Вирусната видео реклама трябва да поражда силна емоция!
Това е най-важната и в същото време – най-пренебрегваната част от пъзела. Но ако наистина искате вашето продуктово уеб видео да бъде споделяно, то трябва да бъде силно емоционално.

Видеото може да поражда чувство на щастие, на възхищение или на тъга. То може да бъде силно предизвикателно и да смущава. Може да въздейства много мотивиращо. Може да бъде изключително забавно и да предизвиква бурен смях. В него можете да вложите дори сарказъм и ирония…
Всичко това предизвиква емоция – най-важният момент във видео рекламата, за да се превърне тя във вирусно съдържание!

Нека не звучи като… реклама! Създайте сюжет!
Дори да ви звучи нелогично, видео рекламата ще продаде много повече, ако не звучи като реклама. Забравете за скучните описания на продуктите или услугите си, забравете за суховатото представяне на бранда и компанията си, не се опитвайте директно да убеждавате аудиторията колко много ще спечели, ако се възползва от вашето предложение.

Създайте сюжет, около който да се върти идеята, която искате да прокарате на аудиторията. Например, измислете си персонаж, който всъщност е цялостен образ на таргетираните потребители . Направете го главен герой на кратка, но запомняща се история. Тук прокарайте идеята за продуктите/услугите си индиректно… и т.н.

Никой не е казал, че е лесно. Изисква се само… творчество и въображение!