Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Prodavasht Marketingov Imeil

Кой маркетингов имейл продава

Имейл маркетингът е един от най-ефективните канали за реклама и продажби. Той си служи с имейли, които имат за цел да информират, да провокират желание за покупка и да затвърдят стойността на марката и/или компанията.

Стратегията по създаването на имейл кампания не е проста работа и ако сте решили да действате, ще ви се наложи да се съобразите с редица условия. Някои от тях са свързани с много креативност и творческо мислене, а други са далеч по-прозаични.

Ето кои са ключовите моменти, на които да отделите специално внимание при създаването на имейл маркетингова кампания!

„Тема“

 • Темата на писмото ви е много важен компонент. Всички, до които е изпратено съобщението, ще я прочетат!
  Хората ще я прочетат, независимо дали искат да го направят или не и независимо дали имат намерение да отварят писмото или не! 
 • Успешното заглавие е онова, което предизвиква емоция. Тук можете да си поиграете с крайностите на човешката емоционалност и вашето заглавие да вдъхновява, да предизвиква усещане за приповдигнатост и щастие или дори… да носи нотки на тъга. Шеговитото заглавие също е много успешен подход. Тук всичко зависи от вашето въображение, креативност и разбира се – от особеностите на предлаганите от вас продукти или услуги.
 • Ключовите думи в заглавието – нож с две остриета!

В определени случаи, когато са изолирани (извън цялостния текст), ключовите думи може да дразнят окото и да провокират усещане за спам. Така че преди да решите да ги използвате в заглавието/темата си, помислете добре.

В много от тези случаи, заглавието звучи като спам.
Пример: „Разпродажба на дрехи и обувки.“

 •  Персонализиране на имейлите
  Покажете на клиентите и потенциалните си клиенти, че ги познавате! Доказано е, че личното обръщение и личното отношение увеличават честотата на кликовете, защото демонстрират по-дълбока връзка с аудиторията!

Тук трябва да предвидите и други фактори, като финансови възможности, възрастова група, местожителство и др. По този начин можете да определите с точност кои са групите хора, които имат нужда от предимствата на вашия продукт/услуга!

 •  Responsive!
  Уверете се, че всички, които проверяват пощата си през таблети, смартфони и др., ще имат достъп до интересната информация, която предлагате!
 •  Съдържание
  Съдържанието на писмото ви трябва да бъде максимално кратко, опростено и леко за четене и възприемане! Не изпадайте в излишни обяснения и избягвайте дълги изрази и словоизлияния.
 •  Внимавайте в картинката!
  Преди да започнете имейл кампанията си, проверете кои потребители са регистрирани в Комисията за защита на потребителите, че НЕ искат да получават рекламни съобщения по имейл.

В заключение:
За да не накърните репутацията си и за да не бъдете филтрирани и автоматично изтрити, изпращайте офертата си към правилните таргети.  За целта, внимателно подберете публиките и не изпращайте съобщения към неподходящи за целта хора!