Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Predimsva Internet Reklama

Кои са уникалните предимства, които ви дава интернет рекламата

Днес все повече хора прекарват свободното си време в интернет. И тъй като социалните мрежи заместват живия контакт, а търсенето на информация онлайн се превръща в норма, инвестициите в интернет рекламата се увеличават с всеки изминал ден.

Като глобална комуникационна среда, интернет предлага огромни възможности за популялизиране на бранда, продуктите или услугите.  Онлайн рекламата се превръща в неотложна необходимост за всички компании или по-малки фирми, които искат да развиват бизнеса си.

Рекламирането в интернет предлага много повече ползи, в сравнение с всички останали медийни канали. Ето най-важните от тях!

 

– Огромна аудитория
Само рекламата онлайн може да ви осигури достигането до максимален брой клиенти и потенциални клиенти. За разлика от всички останали видове реклама, в интернет рекламирането няма географски ограничения. Вашият бранд, продукти или услуги могат да заинтригуват потребителите от другия край на света. Това означава много по-големи продажби и печалби, и съответно – много по-големи ползи!

– Таргетирана аудитория
В интернет вие можете да предлагате продуктите или услугите си на избрани от вас таргет групи – според фактори като възрастова група, специфични интереси, социално поведение, доходи и др. Това ви дава възможност да достигнете до точните потребители, които са най-заинтересовани от вашите продукти/услуги.

– Бърза продажба
Краткото време за преобразуването на рекламата в продажба, е едно от най-важните предимства в интернет. Повечето от рекламите онлайн предлагат директна връзка, чрез която клиентите да закупят продукта/услугата веднага, което се отразява много добре на продажбите.

– Повече информация
Огромен плюс за потребителите е, че те могат да се запознаят в детайли с вашата компания, бранд, продукти или услуги. Това е фактор, който влияе благоприятно на решението им за покупка. Колкото по-информирани са потребителите за онова, което предлагате, толкова по-голям е шансът да се възползват от предложението ви!

– Рентабилност
Рекламирайки по телевизията или в печатните медии например, вие нито сте наясно колко потребители са видели вашите продукти/услуги, нито колко от тях всъщност са купили нещо от вас. При плащането на клик (pay per click) в интернет е различно: вие плащате само за потенциалните клиенти, които влизат във вашия сайт, за потребителите, които виждат продуктите ви и т.н.

– Отчетност
Добре организираната рекламна кампания може да ви даде много точно данни както за разходите ви, така и за нагласите, интересите и поведението на потрбителите.

Рекламата онлайн ви позволява да достигнете до много по-широк кръг от хора, отколкото традиционната реклама. Онлайн рекламата е идеална за фирми с национален или международен целеви пазар и възможности за мащабна дистрибуция.

За разлика от рекламата в традиционните медиини канали, интернет рекламата е много по-таргетирана. Това е гаранция, че рекламните ви послания ще достигнат до точната аудитория – таргетирани целеви групи, които със сигурност са заинтересовани от продуктите/услугите ви.

Стига да подходите стратегически, креативно и разумно, онлайн рекламата може да бъде много по-гъвкава, по-евтина и по-ефективна, в сравнение с всеки друг начин на реклама.