Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Motivaciq Na Ekip

Още ли се чудите как да мотивирате екипа си?

Успешното развитие на вашия бизнес се нуждае от мотивирани служители, които се чувстват добре на мястото си и наистина ги е грижа за резултатите от свършената работа. Заради липсата на хъс и активност от страна на хората, които сте наели, брандът може сериозно да пострада и тогава се сърдете само на себе си!

Парите разбира се, са много важен фактор по отношение на мотивацията за работа, но противно на всеобщото мнение, те не са единственото, на което трябва да разчитате!

Предлагаме ви няколко техники, които със сигурност ще ви помогнат да се справите с тази нелека задача! Много скоро след като започнете да ги прилагате, ще се уверите, че те работят безотказно!

Ето как да превърнете обикновените служители в силно мотивиран отборен екип, който постига… вашите бизнес цели!

Подкрепяйте ги!
Демонстрирането на подкрепа от ваша страна може да се окаже страхотен мотиватор за екипа ви. Знаете, че има хора, които се съмняват в себе си без причина или такива, които непрекъснато се опасяват от липсата на добронамереност от страна на околните.
Окуражавайки служителите си, вие им помагате да се отърсят от съмнениятя си и същевременно – печелите много повече уважение.

Насърчавайте ги да споделят идеи!
Надяваме се, че често организирате брейнсторминги. Също така се надяваме, че давате шанс на хората си свободно да изразяват мнението си, дори когато то са в противовес с вашето.
Подобно поведение мотивира служителите да бъдат по-креативни и да работят още по-ефективно. Освен това – колкото повече гледни точки, толкова по-добре!

Помогнете им да се почувстват отговорни!
Периодично възлагайте на служителите си проекти или по-малки задачи, за които те да се чувстват лично отговорни. Така ще ги мотивирате да дават най-доброто от себе си.
За съжаление, в повечето фирми и компании ситуацията е коренно различна  – хората работят по инерция и защото „така трябва“, вместо да се опитват да постигат все по-високи резултати.

Ценете ги!
Друг чудесен начин да накарате служителите си да се чувстват по-мотивирани, е като им показвате, че оценявате работата им. Високата ви оценка може да бъде под формата на бонуси, публични или лично отправени похвали и др.
Това е изпитан метод, който разчита на силното въздействие върху самочувствието. Резултатите са впечатляващи!

Не бъдете толкова сериозни!
Лежерната атмосфера, която предполага и малко забавления на работното място, винаги е карала хората да се чувстват спокойно. За целта, не разчитайте единствено на новогодишните партита и тийм билдингите.
От време на време организирайте служебни обеди, игри на открито и/или просто отделяйте време за малко смях и шеги в офиса. Това ще помогне на служителите да се опознаят по-добре и съответно – да работят по-добре в екип.