Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Efektivna Celeva Stranica

Право в целта с ефективна целева страница

Не забравяйте, че вашата аудитория се състои от различни групи хора. Те имат различни потребности и интереси, и идват на вашия сайт от различни места. Поради тази причина, никога не се опитвайте да постигате конверсии според всички типове таргети. Един от начините да избягвате подобни грешки, е като създавате ефективни целеви страници, тясно свързани с всяка една от маркетинговите ви кампании. Без добри целеви страници, вашият сайт много трудно би постигнал задоволителни  конверсии.

 
Как се прави ефективна целева страница?

Няколко са ключовите компоненти, които превръщат целевата страница в ефективна.

 
Заглавие
Трудно бихте задържали вниманието на хората за дълго. Затова офертата ви трябва да бъде максимално ясна и конкретна. Чували ли сте за „теста за мигане“, при който „зрителят“ трябва да разбере идеята за не по-малко от 5 секунди? В идеалния случай, вашата целева страница би преминала успешно този тест…
Уверете се, че заглавието отговаря на продуктите/услугите, които предлагате, за да могат посетителите да разбират ясно вашата оферта!
В повечето случаи, заглавието може да съдържа информация за някакъв проблем, както и начин за неговото разрешаване.

Например:
Как да научите чужд език, без да се налага да…

 

Подзаглавие
Без значение, че решението, което предлагате се съдържа в заглавието, вие можете да представите решението на проблема малко по-подробно в подзаглавието.

 
Например:
Стандартната система на обучение е отегчителна и неефективна. С нашия уникален метод на обучение, вие ще успеете да усвоите….. за по-малко от 3 месеца!

 
Особености на посланието
Ефективната целева страница предоставя лесно смилаема информация, благодарение на която посланието достига бързо до съзнанието начовека насреща. Тази информация може да бъде представена както чрез рекламен текст, така и чрез видео. Предлагайте ясно. Изтъкнете конкретните ползи. Подтиквайте към действие.

 
Препоръки
Ефективната целева страница съдържа отзиви и впечатления от клиенти, които са доволни от вашите продукти или услуги. Това действа мотивиращо на потенциалните ви клиенти и може да превърне голяма част от тях в реални такива.

 
Формата за попълване
Една от основните ви цели е да накарате хората да попълнят формуляра, а кратката му форма е гаранция за това. Той трябва да бъде лесен за попълване! Имайте предвид, че ако уебсайтът ви не буди необходимото доверие, намалява и броят на хората, които биха предоставили личните си данни.

 
Call to action
Подканващите фрази липсват в много целеви страници, което е грешка. Добре е призивите за действие да бъдат разположени на няколко места в целевата страница. Решението дали call to action-а ще бъде под формата на текстови линк или бутон, зависи от спецификите на конкретната ситуация.