Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq Idei Populqrizirane Malak Biznes

6 лесни идеи за популяризиране на малкия бизнес

Какво по-хубаво от това да разполагате сами с времето си и да работите за себе си! На думи звучи прекрасно, но на практика е малко по-трудно, отколкото изглежда. Най-важното за вас в такъв момент е да направите бранда и продуктите/услугите си максимално разпознаваеми.

Да се научите да рекламирате добре себе си е нещо, никой друг не би могъл да направи вместо вас. Но поне в началото ще ви се налага да харчите разумно, да внимавате къде и как инвестирате за реклама и да бъдете колкото се може по-креативни.

Ето какво не бива да пропускате по пътя към постигането на целта си!

 1. Да познавате аудиторията си
  Ако знаете „с кого“ разговаряте, ще сте наясно и „как“ да стигнете до него. Много от фирмите не се развиват добре, защото не са успели да идентифицират аудиторията си. Няма как да предлагате всичко на всеки, затова трябва да проучите кои групи хора биха били най-заинтересовани от вашите продукти или услуги.
 2. Да използвате подходящите медийни канали
  Не подценявайте социалните медии като средство за реклама на вашата дейност. Там можете да ангажирате потенциалните си клиенти и да ги превърнете във ваши последователи и активни участници в дискусиите, които коментират и споделят постовете ви.
 3. Да станете експерт
  Трябва да познавате перфектно бранша, в който се намира вашата бизнес дейност. Вашият бизнес се нуждае от това, за да се развива добре. Покажете на потребителите, че знаете много добре какво правите, че можете да им бъдете истински полезни, че онова, което им предлагате наистина ще реши техни конкретни проблеми.
 4. Да имате уеб сайт
  Уеб сайтът е задължителен, но само в случай че непрекъснато го обновявате с нова, полезна и интересна информация. Много сайтове се провалят поради една основна причина – липса на съдържание. Съдържанието оптимизира сайта и покачва рейтинга му в търсачките.
 5. Да потърсите други като вас
  Огледайте се за групи и организации, които споделят вашите приоритети. Партньорството с тях ще ви обогати и ще ви донесе нови и свежи възможности.
 6. Да изберете правилните име и лого
  Логото и името на компанията са неделима част от изграждането на уникален стил. Уверете се, че името и логото кореспондират добре с вашия бизнес, защото и малкото разминаване може да се отрази доста негативно на начина, по който ви възприемат.