Бизнес Академия CourseLAB (Лаборатория за курсове). 02/852-57-07 office@courselab.net
Statiq 7 Saveta Miliarderi

7 съвета от успешни милиардери

Всички обичаме да четем вдъхновяващите цитати на велики личности, които често споделяме в социалните мрежи, а скоро след това – забравяме. Всъщност има много какво да вземем за себе си от техните думи…

Вероятно и за вас най-голям интерес представляват хората с изключителен предприемачески хъс, които са постигнали и най-смелите си мечти.

Тук можете да прочетете едни от най-добрите съвети за предприемачи, дело на едни от най-запомнящите се личности в историята на бизнеса!

 • Трябват ви щастливи клиенти

  „Глобалната стратегия за добро позиционниране на пазара е важна, но освен нея, не забравяйте една важна „подробност”. А именно – непрекъснато се стремете клиентите ви да се чувстват доволни и щастливи от продуктите/услугите ви. Ако не успеете в това, всичко останало олеква. А за да бъдат доволни клиентите ви, вие трябва да познавате техните потребности, интереси и желания много добре.
  Тедж Кохли, предприемач с огромен успех в бизнеса с недвижими имоти и софтуер.
 • Научете си урока

  „Хубаво е да отпразнуваш успеха, но поуката от провала е много по-важна.” Бил Гейтс определено е бил прав. В бизнеса освен от успехите си, трябва да се учиш и от грешките си. Повтаряте ли едни и същи провали отново и отново, означава че не търпите развитие.
 • Успехът не е добро стечение на обстоятелствата

  „Ставай рано. Работи усилено. Намери нефт.“, гласи прословутата и леко иронична фраза на  Жан-Пол Гети. В епохата, в която всеки търси най-лесния път и иска да забогатее бързо, изказването на Гети ни напомня нещо много важно – лесно няма!
 • Забравете за съвършенството

  „Не губете време, опитвайки се да бъдете перфектни. Стремете се към успех, а не към съвършенство.“ Това са думи на бразилеца милиардер Ейк Батиста, основал златодобивна компания в Амазонка. Финансовото му състояние към момента възлиза на около $ 30 млрд.
 • Не спирайте да се забавлявате

  „Намирайте време за забавления, вместо непрекъснато да се стремите да правите пари.“, смята Тони Хсие, главен изпълнителен директор на популярния онлайн магазин за аксесоари и обувки Zappos.com. Хсие е на мнение, че когато спреш да правиш онова, което ти харесва, парите спират да си струват.
 • Бъдете предприемач в истинския смисъл на тази дума

  „Ако наистина искате да успеете, непрекъснато търсете нови възможности, вместо да разчитате на утъпканите пътеки.“ Това са думи на Джон Рокфелер – човекът с истински предприемачески дух. Сигурността е за несигурните, така че не спирайте да се стремите към непознатото.
 • Престанете да ограничавате сами себе си!

  „Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове.“ Цитат от едно от публичните слова на Марк Зукърбърг, създателят на любимия ви фейсбук. Едно нещо със сигурност е ясно, обаче: без риск, успех няма.

Успехът не е случайност. Искат се много усилия, може би повече, отколкото един човек може да понесе… И доза късмет.
Е, готови ли сте да се превърнете в номер 8?